Sponsorlu bağlantılar
Sponsorlu bağlantılar

Ali Tezel’e Soru Sormak İstiyorum

sgkmusavirligi

ALİ TEZEL Sosyal Güvenlik Müşavirliği

İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku konularında,
Emeklilik zamanınız,
Emekli aylıklarınız,
İş kazası ve meslek hastalığı soru ve sorunlarınız,
Asgari işçilik hesaplamalarınız,
İhale konusu işlerde dosya incelemeleriniz,
İş ve işyeri danışmanlık ihtiyaçlarınız,
İnsan kaynakları planlama istekleriniz,
Sosyal Güvenlik Eğitim talepleriniz,
İşyeri eğitim ve bilgilendirme istekleriniz,
Konularında soru ve sorunlarınıza ücret karşılığı profesyonelce cevap verilir, çözüm getirilir.

İSTANBUL/MERKEZ:
Adres: Lamartin Cad. Arda İş Mrk. No:26 Daire:4 Kat:3 TAKSİM-BEYOĞLU / İSTANBUL
Tel: [0212] 297 21 24 / 292 98 90
Gsm: [0532] 717 26 94
Fax: [0212] 297 30 59
E-Posta: bilgi@alitezel.com

İSTANBUL/AVCILAR:
Adres: Merkez Mah. Rıfat Sok. Sema Apt. No :17 D:5 AVCILAR/İSTANBUL
( Avcılar E5 Yanyol – İstanbul Üniversitesi Metrobüs durağı karşısı )
Tel: [0212] 590 33 58
Faks: [0212] 590 33 59
Gsm: [0530] 176 35 82
E-Posta: avcilar@alitezel.com

İSTANBUL/BAĞCILAR:
Adres: Güneşli Mah. Mahmutbey Cad. Eflatun Evleri No:141 C Blok D:10 Bağcılar/İstanbul
Tel: [0212] 657 10 07
Faks: [0212] 657 10 06
E-Posta: bagcilar@alitezel.com

İSTANBUL/BAHÇELİEVLER:
Adres: Fetih Cd No:16 K:1 Akyüz Apt. Şirinevler-Bahçelievler/İstanbul
Tel: [0212] 552 99 68 – 451 39 76
Gsm: [0532] 250 86 07
Faks: [0212] 654 67 30
E-Posta: bahcelievler@alitezel.com

İSTANBUL/BAKIRKÖY:
Adres: İncirli Cd. Limon Çiçeği Sk. No:2 D:8 Bakırköy/İstanbul
Tel: [0212] 571 60 31 – 33
Faks: [0212] 571 60 08
E-Posta: bakirkoy@alitezel.com

İSTANBUL/KADIKÖY:
Adres: Dr.Fahrettin Kerim Gökay Cad. Denizli Apt. No:21 K:1 Hasanpaşa-Kadıköy/İstanbul
Tel: [0216] 550 60 09
Gsm: [0551] 100 82 82
Faks: [0216] 550 60 07
E-Posta: kadikoy@alitezel.com

İSTANBUL/PENDİK:
Adres: Orta Mah. Ankara Cad. No:2 Tunalar Plaza Kat:3 D: 26 DÖRTYOL/PENDİK/İSTANBUL
Tel: [0216] 595 40 30 – 598 01 50
Gsm: [0530] 552 40 07
E-Posta: pendik@alitezel.com

İSTANBUL/SİLİVRİ:
Adres: Piri Mehmet Paşa Mah Yemeniciler Sk Yazıcıoğlu İş Merkezi Kat:4 Daire:8 (Halkbank Bitişiği) SİLİVRİ/İSTANBUL
Tel: [0212] 727 27 78 – 79
E-Posta: silivri@alitezel.com

ANKARA:
Adres: Mithatpaşa Cad. No:10/14 KIZILAY / ANKARA
Tel: [0312] 432 02 79 / 432 02 89
Fax: [0312] 432 02 99
E-posta: ankara@alitezel.com

İZMİR:
Adres: Cumhuriyet Bulvarı.Erden İşhanı No:87 Kat:1/103 Konak / İZMİR
Tel: [0232] 446 45 28 / 446 45 38
Gsm: [0531] 955 90 71
fax: [0232] 446 45 58
E-posta: izmir@alitezel.com

BURSA:
Adres: Kırcaali Mah. Kocasinan Cad.Karakaşgil Plaza Kat:6 No:46 Osmangazi/BURSA P.K.16220
Tel: [0224] 224 39 27
Gsm: [0543] 625 5 625
Fax: [0224] 224 30 69
E-posta: bursa@alitezel.com

ANTALYA:
Adres: Elmalı Mh. Hasan Subaşı Cd. 6. Sk. Dulon İşh. Kat:2 D:9 Muratpaşa / ANTALYA
Tel: [0242] 244 13 55 – 247 17 32
Gsm: [0542] 351 25 60
Fax: [0242] 244 18 74
E-posta: antalya@alitezel.com

DENİZLİ:
Adres: Adelet Mah Hasan Gönüllü Bulvarı No:10 Miryapı İşMrk. Kat:2 DENİZLİ
( Denizli Adliyesi Üstü, Yeni SGK Karşısı )
Tel: [0258] 242 70 40-41
Gsm: [0549] 242 70 40
Gsm: [0544] 358 45 50
E-posta: denizli@alitezel.com

AFYON/EMİRDAĞ:
Tel: [0272] 442 76 93 – 94
E-posta: afyon@alitezel.com

Sponsorlu bağlantılar
Sponsorlu bağlantılar

279 comments on “Ali Tezel’e Soru Sormak İstiyorum

  1. tokattan ismim hidayet koc babam 1950 doğumlu ama 1993 yılında vefat etti 64 gün sigortası var askerliği saydırdığımda toplam 664 gün sigortalı oluyor annemi bu sigortayla emekli ede bilirmiyiz

  2. ÖNEMLİ: SAYIN ALİ TEZEL SİZE BİR SORUM VAR.SORUMU CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM.2011 ARALIK işe başlama tarihim ancak çalıştığım gün kadar sigortam yatıyor.Hafta sonları sigortam yatmıyor.Günde 13-14 saat çalışıyorum ancak gün içinde 5 saat çalıştığım gösteriliyor.Ne yapabilirim? Bu şekilde emekli olabilir miyim?Olursam ne zaman olurum?lütfen bu benim için çok önemli cevabınızı bekliyorum.Şimdiden çok teşekkür ederim.

  3. merhaba ali bey1996 da bag kur girisim var 5 yil 12 02 1957 dogumluyum ödeme yapmak istiyorum ne kadar öderim vede ne kadar maas alabilirim kac yasimda emekli olurum cevap lütfen saygilar.

  4. Slm ali bey 98yilinda SSK girişim oldu ama sabah giriş yapılmış öğlen çıkış bana bir faydası olur
    Mu toplu ödemeyyapılsa emekli olabilir miyim merak ettim

  5. sayın Ali bey ben 1993 yılında TEKEL de işe başladım. fakat 2003 yılın da özelleştirme sonucu MEY A.Ş Devredildik. 5 yıl çalıştıktan sonra bizlerin iş akitleri sona erdirildi. 25.7.2014 yılında torba yasasında bizimle ilgili düzenleme yapıldığı duyumu alıyoruz. Bizleri tekrar 4.C olarak emekliliğe kadar çalıştıracakları söyleniyor. bununla ilgili bizleri aydınlatırsanız memnun oluruz. teşekkürler

  6. ali bey, ben 1993 yılın da tekel de çalışırken, 2003 yılında özelleştirme sonucu bizleri MEY a.ş devrettiler. benim devlet kadrom vardı. özel sektörde çalışmaya başladık 2009 yılında bizim iş akitlerimize son veridi. 5 yıldır işşizim. şimdi çıkan son torba yasasında bizleri tekrar 4. c ye alınacağımız duyumlarını alıyoruz.bununla ilgili bir aççıklama yaparsanız memnun olurum. teşekkürler.

  7. Hayırlı akşamlar..Sigorta girişim askerden sonra..
    Askerliğimi ödendiği taktirde 18 ay geri çekermi yoksa gün sayısını dolmuş olur..Teşekkürler..

  8. İzmir ilinin Kemalpaşa ilçesinde Gediz elektrik dağıtım aş’ de 2005 haziran ayından bu yana taşeron personeli olarak çalışmaktayım.asıl işveren personelleri ile aynı olan yol yemek fazla mesai ve ikramiyeleri mi almak için dava açmak istiyorum sonucu ne olur yardımcı olursanız memnun olurum.Hayırılı günler

  9. Merhaba 1988 de stajerlik sigortam oldu 1990 da sigortalı işe başladım emeklilikte 1988 mi yoksa 1990 dan mı emeklilik hesaplanacak.

  10. Ali bey, oncelikle sizi face den takip ediyorum. Bilgilendirici ve cesaretli cikislarinizi taktirle karsiliyorum. Ben uzman hekim olarak yillarca serbest calistim yaklasik 10 yildir bagkur emeklisi iken 7 ay once tekrar aciktan atama ile devlet hastanesinde nöroloji uzmani olarak goreve basladim. Son 3.5 yilimi burada tamamlarsam yeniden devlet memuru olarak emekli olabilir miyim? 7 ay once Sgk ya dilekce verip emekli maasimi kestirdim. 30.04.1954 dogumluyum. Agustos 1977 de goreve basladim. Saygilarimla.

  11. 10.02.1982 başlama 21.08.1983 bitiş tekrar 01.02.1985 başlama 11.05.1990 bitiş tekrar 14.05.1990 başlama 31.03.1991 bitiş..Bu durumda nasıl emekli olabilirim.doğüum tarihim 06.12.1962 …1988 de bir doğumum var bu borçlanmaya girer mi..cevabınızı bekliyorum.Teşekkürler..

    • 04.07.2007 sigorta başlangıcım 28.02.2014 %42 özürlü raporum var ve maliyeye vergiden muaf için başvurdum buna göre ne zaman emekli olabilirim ve 01.01.1973 doğumluyum behçet hastasıyım bel fıtığım ve diz menüsküsü ve 2 yıldır piskiatri tedavi görüyorum buna göre ne zman emekli olabilirim yazarsanız sevinirim saygılarımla

  12. ben babamdan kalan emekli maaşının bir kısmını alıyordum 3 hafta önce özel bir hastanede işe başladım bu maaş kesilirmi?

  13. merhaba ali bey ben 10 yıldır bir şirkette çalışıyorum işten ayrılmayı düşünüyorum sigorta başlangıç tarihim 2000 pirim günüm 4036 ben işten çıkarsam tazminat alma hakkım varmıdır. bana yardımcı olurmusunuz rica etsem saygılar

  14. Ali bey merhaba ben kesintisiz olarak 6 yildir özel sektörde calisiyorum kendi istegimle isten ayrılmak istiyorum. Kisacasi kendi isteğimle isten ayrilinca calistigim firma tazminatimi ödeme zorunluluğu varmidir

  15. merhabalar hocam 24.06.2008 tarihin den bu yana özel firmada iş makinası operatörlüğü yapıyorum iki çocuğum var 6 ay 200 lira prim alıyorum beni 21.02.2014 tarihinde isifamı göstererek işten çıkarma işlemi yapılmış ben öğreneli bir hafta oldu o zaman ki maaşım 2200 tl şu an 2400 tl iş yeri ile anlaştık bana istersem ücreti ödeyeceklerini belirttiler fakat muhasebeci bana bir yıl beklersen alacağın para iki katına çıkar diyor bu doğrumu birde ne kadar tazminat alabilirim birde bürüt üücretim ne kadar bilmiyorum bide bu durumda ihbar tazminatı alabilirmiyim şu an hala aynı yerde çalışıyorum şimdiden teşekkürler

  16. ali bey ben silikosis hastasıyım meslek hastası artı piskolojim bozuldu bir yıdır tedavi görüyorum vergi indirimine baş vurdum 044 rapor geldi ankaradan gögüs 020 verdi piskiatri 025 beyin crahi 08 oran verdigi halde bir yıl sonra tekrar heyete girmem gerekiyormuş ben emekli olsam bir yıl sonra kesilirmi magaşım sagılarımla

  17. sigotalı olarak 7 yıldır bir şirkette çalışıyorum bana patron kişisel baskı yaptığı için kendi isteğimle ayrılmak istiyorum kıdem tazminatı alabilirmiyim? izin haklarımı vs hiçbir şey kullanmadım

  18. Sayın Tezel Kamuda Ücretli Öğretmenlerin Ssk larının 10-12 yatırılması Dpğrumudur Bazı yerlerde 30 gün iken bazısısnda 12-14 gün gibi yatırılıyor 0*533*732*6673 bilgilerinizi istirham ediyoruz saygılar

  19. sayın ali bey ben Gaziantep den hüseyin 1968 doğumluyum ssk başlangıcım 1985 6120 günüm var 3320 türkiyede pirimim var 2800 gün yurtdışında çalışıp yurdışı borçlanması yatırdım askerden önce sigortalıydım yinede askerlik borçlanmasınıda yatırdım faydası olurmu. bende 5300 gün istiyor benim 6120 günüm var ne kadar maaş alırım kaç yaşında emekli olurum saygılarımla hüseyin Şenocak Gaziantep

  20. ali bey iyiaksamlar ailem hiç saglık güvencesiyok
    ben saglık güvenceli yapmak istiyorun onun için eşim
    hangi haklardan faydalanabilir eşim 1973 dogumlu 3 çocuk annesi ben sgk güvencem var beni bilgilendirir
    seniz iyiolur tesekkür ederim.mermercikemal@hotmail.com

  21. alı bey ıyıgunler ben babamın sıgortasınız sormak ıstıyorum babam 65 yasında babamın toplam sıgorta gunu 1455 gun acaba babamı melulen emeklı etme gıbı bır durumu varmı yada gecmış gunlerını odeme gıbı bır şansımız varmı yada boyle bır yasa cıkarmı tşkler

  22. sayın Ali Bey ananem hen dedemden hem de kendisi bağkur aylığı alıyor sgk ananeme dedemin maaşında fazla ödeme olduğunu ve yüklü miktarda borç (11500) çıkardı bu kadın 83 yaşında bakıma muhtaç ve annem bakıyor hiç bir birikimi ve mal varlığı yok bu konuda yadımlarınızı bekliyorum saygılar

  23. Sayın Ali Bey,09.01.1974 doğumluyum.30.03.2014 tarih itibariyle 4111 prim gün sayısı var.Sigorta kartında işe giriş tarihi 01.10.1992 Prim yatan tarih Ocak 1994. 1987 yada 1989 yılında prim yatmış sigortam vardı ve sigorta kartımda vardı.Meslek Lisesinde okurken tekrar sigorta kartı çıkartıldı.O tarihten itibaren 2. kartı kulanıyorum.Sistemden sorgulama yaptığımda 1. kartım gözükmüyor.Sgk’ya dilekçeyle sorgulama yaptırmadım ama bilenlere sorduğumda dijital ortamdan önceyse gözükmez deniliyor.1. kartı nasıl dahil ettirebiliriz yada ettirebilirmiyiz? Kalıcı sağlık problemlerim var.% 40 ve üstü heyet raporu alırsam Engelli Statüsünden emekli olabilirmiyim yada ne zaman emekli olabilirim. Bu konularda beni aydınlatırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.İyi çalışmalar.

  24. TMO DE 10 YIL SİGORTALI OLARAK ÇAILŞTI. 1998 İŞ YERİNDE RAHATSIZLANIP HASTANEYE GETİRİLDİKTEN SONRA ÖLDÜ. ÇALIŞTIĞI SÜRE İTİBARI İLE SADECE 600 GÜN PİRİM YATIRILMIŞ. ÖLÜM NEDENİ KALP KIRİZİ OLARAK SÖYLENİP HİÇ BİR HAK VERMEDİLER. ÖLÜM ZAMANINDA İŞ YERİRİNDE ZİRAİ İLAÇLAMA YAPILMIŞ. BİZ ZİRAİ İLAÇLARDAN ETKİLENDİĞİNİ DÜŞÜNÜP HAKKIMIZI ALMAK İSTİYORUZ. BİZİ BU KONUDA BİLGİLENDİRİRSENİZ MEMNUN OLURUZ. SAYGILARIMLA.

  25. ben izmir in ilçesinde ikamet etmekteyim çalıştığım işyei inşaat üzerine ben sekreterlik yapıyorum ve muhasebesine bakıyorum 15/08/2013 tarihli sigorta girişim olduğu halde bana halen asgari ücretin altında ücret ödemekte defalarca konuşmama rağmen değişiklik yapmadı bu konuyla ilgili bana bilgi vermenizi rica ederim cevabınızı maşl adresime gönderebilirseniz bero_6@hotmail.com

  26. İşe girişim 13/08/1996 31/01/2006 03/04/2006arası girdi çıktı yapttırdım 03/04/2006buyana kesintisizçalışıyorum 19/02/2014de işten çıktım pirimim 4613 130günde bağkurum var nezaman emekli olurum. Tazminatım13.300 olarak hesaplamışlar doğrumu doğrudeğilse neyapmamlazım .işsizlik maaşı için başvurdum 284.tl olarak hesapladılar doğrumu değilse neyapmam lazım.08/01/1974doğumluyum.Sorularıma cevapverirsen sevinirim.

  27. 26 09 1968 doğumluyum esnaf bakurkuyum.20 07 1991 giriş yaptım nezaman emekli olurum cevabınız için şimdiden teşekkür ederim iyi akşamlar.

  28. 26.09.1968 doğumluyum 20.07.1991 tarihinden esnaf bakuruna girdim nezaman emekli olurumvereceğiniz cevap için şimdiden teşekkür ederim

  29. 2 kiz kardes bekariz abimizle yasiyoduk bize o bakiyodu bekar vefat etti oda bekardi
    onun sigortasi bize dusermi hic bir guvencimiz yok

  30. oğlum İlker ve Eşim Süzan Tuzdelen’e 2004 yılında vakıf emeklikden tek birikimli poliçe düzenletip;10 yıl beklediler dilekçe ile ilgili kurumdan emeklilik talep ettik malisef paramızn cüzi eklemelerle tamamı gönderildi.İtirazımızı hazine müşteşarlığı ve TBMM dilekçe komusyonuna yaptık bir ay geçmesine rağmen cevap alamadık ne yapmalıyız gönderilen parayıda bankadan almadık.İyi günler dileriz.

  31. 58 yaşındayım yaştan 4377 gün primle emekli olucam ne kadar maaş alırım bılgilendirirseniz memnun olucam

  32. 25.09.2009 da bursa ar güvenlik şirketinde balıkesir erdek te çalışmak için işe başladım 01.06.2013 te işyerimizle ar güv karşılıklı sözleşmeyi yenilemedi ar güvenlikten 3 gün içinde uğrayın yazısı geldi güvenlik personellerimizle şirkete gittik 01.06.2013 ten sonra bizle çalışmayacagını söylediler tazminatlarımızı hesaplayıp bizi arayacaklarını söylediler bende yeni bir iş arayacağımı söyledim tamam dediler sonra sigortamı 20.06.2013 e kadar yatırmış diğer arkadaşların tazminatını ödedi benimkini ödemedi yapmam gerekenler nelerdir yardımcı olursanız sevinirim

  33. 1966 dogumluyum 1986 sigortam var
    daha önce 1800 tl maşla çalışıyordum
    şu an 8 aydır askari üçrete çalışıyorum
    emekliligime 10 ay var
    askari üçrete çalışdıgım için bu benim emekli maşıma
    zararı olurmu ?

  34. ben varis ameliyatı geçirdim ameliyattan sonra hastalığım tekrarladı veiki ayağımda birden varis cıktıveayakta duramıyorum malülenveyada özülü olarak emekli ğlabilirmiyim sigorta girişim 2000 3900 gün pirimimvar

  35. Ali bey mart ayında 2900tl.aldım3 aylık nisan ayında 760tl verdiler aylığım çok düşük ne yapıyım p

  36. 1984 1990 Tarihinekadar terzi cıragı olarak calıştım 1990da askere giderken işyerinden bana BONSERVİS VERDİLER butarihlerde sigorta yapmadılar hakkımı nasıl alabilirim 1971 dogumluyum sigorta girişim 1996

  37. sayın tezel 24 042014 tarihli flaş tv gece haberlerinde 50 yaşını doldurmuş fakat hiç sigorta girişi olmayan doğum yapmış bayanların emkli olabileceği haberi söylendi bu ne derecede gerçek ltfen bilgilendirirmisinz tşklr

  38. 6108 gün esnaf bağkuru ödedim ve kapattım sonra sskya gırdim 2274 gün çalıştım ve iki ay önce emekli oldum bana 915tl maaş baglatılar sizce dogrumudur lütfen cevap saygılar,

  39. Babam bag kurlu anneme Kalan maastan bir miktar aliyorum dul calisinca sigortam baglanacak bu durumda aldigim bu babamdan baglanan miktar kesilirmi. Cevaplarsaniz sevinirim tesekkur ederim

  40. merhaba ali bey torba yasada çıkmasıbeklenen kıdem tazmitı nezaman çıktıgı zaman getirileri neler olacak ve nezaman çıkacaktır yorumlarınızı beklemekteyim iyi günler.

  41. 15/01/1951dogumluyum sigarta başlangıcım 1/2/2002i prim günsayım 4342 ne zaman emekliye çıkarım acele cevap tşkkr ederim

  42. Ali Bey,21 Yaşında üniversitede okuyan bir oğlum var.Ocak 2012 yılından itibaren ona isteğe bağlı tarım sigortası ödüyorum.(EK-5)Emeklilikte 65 yaş sınırı olduğu için böyle bir ödeme yapmamın gereksiz olduğunu söylüyorlar. Beni aydınlatır mısınız? Teşekkürler.

  43. Ben özürlü emeklisiyim geçmişte olan işsizlik maaşından 2 ay aldım imzaladığım belgede yaşlılık emeklisi olanlar alamaz diyordu ben özürlü emeklisi olduğum ve durumum iyi olmadığı için aldım 2 aylığı ama şimdi aldığım o 2 aylığı geri istiyorlar ne yapmam lazım . cevaplarsanız sevinirim .

  44. Sayin Ilgili,Ben 1990 dan beri Almanya’da calisiyorum,Turkiye’den emekli olabilmek icin ne yapmam gerekiyor..Mesela 2014 yilinda ,Almanya’da ki is yerimden ,hasta anneme bakmak icin 3 ay ucretsiz izin kullandim (aralik,ocak subat 2014) bu arada sigortam devam etmedi,ogrenmek istedigim o 3 ay icin Turkiye’de geri donusumlu sigorta baslangici yaptirabilir miyim..
    Tesekkur ederim,selamlar

  45. 1990 yılında vergiye girdim 1998 te çıktım 2oo5 girdim 2006da çıktm 668 günde sigortam var bahkur kaydım yok 40 engelli raporum var süresiz

  46. ali bey iyi günler öncelikle,
    ben 11.11.2001 ssk girişliyim şu anda aktif sigortalıyım ve 2200 gün pirimim var yakında zamanda ameliyat olacağım sağ böbreğim iflas etmiş alınması gerekiyor sol böbreğimde de biraz büyüme var ayrıca hiper tansiyon hastasıyım bu hastalıklardan ötürü malülen emekli olabilirmiyim

  47. 06-06-2006 EVLENDİK VE EŞİM EMEKLİ DUL YETİM YAŞİ ALIYORDU.EVLENDİKDEN SONRA ÇEYİZ PARASI ALABİLİRMİ.BAĞKUR EMEKLİSİYDİ.

  48. alibey merhaba 1986 ssk girişva1971liyim 8600günüm var20yıldır ayniişte çalışıyorum vesilikozistanısı ile itanbul meslek hastalıkları hastanesinde yattım malüyetim belirtil mesiicin bana malülüyetinini hesaplanması içinraporve eklerini sosyal güvenlik kurumu savlıkkurulunailetilmek üzerebölgesine gönderilmesinedair şuan neyapmalıyım nereye başvurmalıyım saygılar

  49. Ben 657 sayili devlet memuruyum 40 yil hizmetim var 1/3 derecedeyim ve gostergem 3600.
    emekli maasimi ve alacagim ikramiyeyi hesaplamanizi rica ediyorum

  50. merhaba
    27-02-1974 doğumluyum.sigorta girişim 08-12-1997.
    17 yıldır çalışıyorum.bu sene 3 kalp ameliyatı geçirdim.kapaklarım değişti,kalp pili takıldı.yüzde 57 engelli raporu aldım.malulen emekli değil ancak erken emekli olmak istiyorum olabilirmiyim?ne zaman?bürüt 2574 tl maaşım var emekli olrsam ne kadar maaş bağlanır?teşekkürler

  51. HOCAM İYİ GÜNLER BEN BELEDİYEDE KADROLU BÜRO İŞÇİSİYİM.BENİ TUVALET VE BENZERİ TEMİZLİK İŞNDE ÇALIŞTIRABİLİRLER Mİ?10 YILDIR ÇALIŞIYORUM KADRO OLARAK HAKLARIM NELER

  52. taşaron değişikliğinde işcinin ne gibi hakları doğar .işciye girdi,çıktıdan ötürü tazminat verilirmi.

  53. selam hocam. hocam ben bi kamu kurumunda kiralık araç şoförü olarak 8 yıldır çalışmaktayım.şirketler degişmesi halinde biz sabit kalıyoruz .hocam çıkacak taşeron işçi yasasından bizlerde faydalanacakmıyız

  54. 2011 yılında iş kasazı geçirdim iş yeim bana kaza tutanagı tutmadı ve beni bayagı birolayadıktan son bizi mahkemeye ver dediyer sol gözüm görme yetenegini tamamen kaybetti

  55. % 40 engelli olduğum için aldığım artı ödeme emekliliğimde arı yarıya indi.Merak ettiğim bu emekli aylığıma kesintisiz yansır mı?

  56. Mrb ali bey 1963 doğumlu bayanim.ocak 2004 yolunda isteğe bagli olarak basladim daha sonra SSK ya geçiş yaptim şuanda 4200 günüm varne zaman emekli olurum ? Birde ne kadar daha odemem gerekiyor ödeme bitince yasimi bekleme m gerekiyor mu?

  57. sorum. 15 eylül1998 yılında 7nin 3′ünden ve 14 yıl 9 ay alışma süresinden istifa ettim. ve 1 mart 2013 de ssk dan emekli oldu. emekli ikRAMİYEM İÇİN DAVA AÇÇÇÇÇÇÇTIÇM VE KAZANDIM. TARİH 20 MAYIS 2013 VE TARAFIMA 6.430._TL GÖNDERMİŞLER. 1 MAAŞ TUTARINDA OLMASI GEREKMİYOIRMU. TEMYİZDEN DÖNME TARİHİ 5 02.2014 BU TARİHİ İTİBARİYLE ALMAM GEREKEN VE FARK OLARAK İSTEMEM GEREKEN TUTARI BİLMEK İSTİYORUM.BUGÜNKÜ KARŞILIĞI OLARAK VE MAĞDUR EDİLMEMEM DİYE DAVAYI KAZANDIM. O TUTARI BİLMEK İSTİYORUM . TEŞEKKÜR EDERİM.0.542 5978570.

  58. Ali bey ben Ayşegül Taşpınar benim 2002yılında bir işletme de sigorta girişim oldu yalnız iş yeri hala çıkış yapmamış ben Nisan ayında işe başlamak istiyorum çalışacağım yerde sigorta ile sorun olur mu.

  59. Ali bey ben Ayşegül Taşpınar 1983doğumluyum 2002 de bir işletme sigorta girişim oldu yalnız 14yatırmışlar ve hala çıkış yapmamış benim 2004doğumlu bir oğlum var ve 2008de%80 otizm raporu verdiler ben bu raporu ve sigorta girişimi nasıl işletebilirim lütfen bana yardımcı olur musunuz

  60. sayın ali bey babam bir ytıldır vefat etmiş malıyeden ve sgk den {emekli olduğu ve ayriyeten vergi mükelefi oldugu için borç çıktı] 9 kardeşiz hiçbirimiz,n ödeme durumu yoktur .ne yapabiliriz nereye başvurabiliriz.

  61. Sayin ali tezel 10/01/1967dogumluyum 19/03/1986yilinda sgk kayit oldum prim doldu nezaman emekli olurum2.sorum calisan anneye kres destegi
    nezaman yururlyge girecek tesekkur ederim selamlar

  62. İyi günler ali bey ben Ayşegül Taşpınar 1983 doğumluyum 2002de bir işletme de sigorta girişim oldu 14gun yatırmış ama hala çıkış yapmamış 2004de bit oğlum oldu 2008de %80 ağır özürlü raporu verdiler ben bu sigorta ile raporu nasıl işletebilir yardımcı olabilir misiniz lütfen

  63. Merhabalar Alibey özel bir sektörde mutahit elemanı olarak çalışıyorum inşaat bakim ustabasisiyimsimdi biz asgari ücret üstünden çalışıyoruz farklı maaş almamız gerekmiyormu

  64. abi merhaba benim şöyle bir sorum var 17 ay calışıp 75 gün ara verdim aynı şirketde başka ilde tekrar işe başladım işyerinin kapatılma ihtimali var 17 ay calışmış oldugum zamanın tazminatını ala bilirmiyim ben işden baba mı trafik kazasında kaypetdiğim icin ara vermişdim

  65. Ben Ayşegül Taşpınar 2002 de sigorta girişim oldu yalnız iş yeri 14 gün yatırmış hala çıkış yapmamış 2004 doğumlu bir oğlum var 2008 de %80 otizm raporu verdiler ben bu raporu sigortama işletebilirmiyim

  66. 1971 tarihinde dogan eşimin 1987 senesinde ssk başlangıcı var fakat yatırılan pirim gün sayısı 120 gün bu tarihten sonra 3 cocuk dogurdu ve2006 senesinde tekrar iş başı yaptı fakat kendisine ssk yapılmadı 2011 senesinde eşimin mide kanseri oldugunu öyrendik ve ssksınında yapılmadıgını söyleyerek iş yerinden ayrıldık eşim yüzde seksen iş yapamaz roporu aldı ve kendisine maaş baglandı bundan 18 ay kadar öncede vefat etti evekli olma şansı varmı

  67. 1972 doğumluyum,1987 yılında sigortalı oldum ama sgk yetkilileri 1987 ylında 15 yaşında olduğumu ve 18 yaş ve 1990 yılını emeklilik için şart koşuyor,2012 yılında 25 yıl ve 7200 primim var emekliliğimi hak etmiş olmuyormuyum ?hakkımı yasal olarak nasıl ararım….lütfen cevaplarmısınız..

  68. İyi günler Ali Bey;
    Eniştem 1992 sigorta girişli
    Kendini sini 4 ay önce kaybettik.
    Halama sigortadan maaş bağlanması için başvuru yaptığımızda, alamiyacagimizi söylediler.
    Biz askerlik borcunuda odesek bile olmaz dediler
    Hal ama ölüm aylığını nasıl baglata biliriz
    Teşekkürler

  69. 26/05/1995 ssk girişim 1999kadar 660 gün 1999da 139 gün bağkurum var 2000den 2013 nisan ayına kadar tarım ssk yatırdım nisan ayından bu güne kadar ssk lı çalışıyorum 100/50 vergi indirimi aldım sürekli 452 gün askerlik borçlaması yaptım ne zaman emekli olurum teşekürler

  70. günaydınlar ali abi ;) benim bir sorum olacak. ben 10-10-1969 doğumluyum 01-07-1988 ssk girişim var.16senedir aynı resmi kurumda taşeron firma elemanı olarak hizmet vermekteyim….emekliliğim nezaman ve ne kadar emekli maaşı alırım.bu arada işten kendim ayrılırsam işsizlik maaşı alabilirmiyim…şuan 5569 günüm var

  71. Ben %70 özürlü 700 TL civarında özürlü maaşı alıyorum. Şimdi ise 30 mart 2014 mahalli seçimlerinde köy muhtarı seçildim. özürlülük maaşım kesilirmi.Cevaplarsanız sevinirim

    • 26/05/1995 ssk girişim 1999kadar 660 gün 1999da 139 gün bağkurum var 2000den 2013 nisan ayına kadar tarım ssk yatırdım nisan ayından bu güne kadar ssk lı çalışıyorum 100/50 vergi indirimi aldım sürekli 452 gün askerlik borçlaması yaptım ne zaman emekli olurum teşekürler

  72. Vefat eden babamın 1971 ve 1982 yıllarına ait toplam 35 günlük sigortası var. Annem emekli maaşı alabilir mi? alması için neler yapmamız gerekiyor. tşkrler

  73. iyi günler Ali bey saygılar vefendim öncelikle halkı böyle aydınlattığınız için kendi adıma çok teşekkür ederim sorum şu efendim bu emeklilikte yaşa takılanlar la ilgili müspet bir çalışma olacakmı tşk ederim

  74. kardeşim 21 aylık tip 1 diyabet hastası babamm sigortalı acaba anneme bakıcı aylığı veye kardeşime aylık bağlanırmı

  75. MERHABA ALİ BEY BABAM 68 YAŞINDA 1994 YILINDA 360 GÜNLÜK SİGORTA PRİMİ BULUNMAKTA VE ŞU ANDA ÇALIŞMIYOR EMEKLİ OLMA DURUMU VAR MI VARSA NE YAPMAM GEREKİYOR. TEŞEKKÜRLER.

  76. Babam 68 yaşında 1994 yılında 360 günlük sigortası bulunmakta ve şimdi çalışmıyor emekli olma durumu var mı ne şekilde olabilir.

  77. Hocam ben2007den beri hepatit (c) hastasiyim yuzde48 ozurlu raporun var surekli ama 2yil konturol suresi var ben bu raporla emekli olabilirmiyim tesekkur ederim 0507 994 8708

  78. merhaba Ali Bey ben sorum kamuda çalışan bir işçiyim 2011 yılında bir iş kazası geçirdim yaklaşık olarak altı ay raporlu kaldım işbaşı yaptım şimdi bana deniyorki uzun süreli rapor aldığınız için terfi tarihiniz ertelenir deniyor. bu konu hakkında bilgi almak istiyordum yardımcı olursanız sevinirim.

  79. Sayın Ali bey.bir kamu kuruluşunda 2006 yılında taşeron adına çalışmaya başladık.2013 yılında oradan ayrıldıktan sonra başka bir kamu kuruluşunda yine taşeron olarak işe başladık.ve biz çıkdıktan 1 yıl sonra devam eden şirket ihaleyi alamamış.önceden çalıştığımız kurum ise bize tüm haklarınızı şirkete verdik muhatabınız onlar onlardan alacaksınız dediler.şimdi biz dava açsak hakkımızı alabilirmiyiz.veya hakkımız yokmu.

  80. 2000 yılının 4 ayında işe girdim 2009 yılının kasımında ayrıldım 3600 günle emekli olabilirmiyim neler gerekli teşekkürler

  81. Merhaba ali bey ben subart aynda ozel antalya medical hastanesine acil bolumune mide rhatsizligindan girisim yapldi ama bna orda mudale edildktn snra yats verildi ve bnden yats ucreti alnmicagni sylemelerne ramen 3 gn hastanede yattm mide ulseri sonuc verdi ve kanszlklk ndnyle 3 unite kan werdler ve mideme hortum salndi ve snucunda 5 mlyar ucreylendtme yaptlar bu yasal mi sizce tesekkurlerrr.

  82. MERHAba ben şubart ayında antalya nedical hastanesine mide rahatsızligi nedeniyle acil bolüme kaldrldm ve acilden yatısim verildi Ve mide ulseri snuc verdi kansizlik oldgu soylendi ve bna 4 unite kan werildi mideme ise hortum salldlar ve bunlarn toplamanda bn 3 gun hastande kaldm bna 1 milyar hesap ckardlar normalmidir sizce gorusunze ihtyacm wr.

  83. sayın ali bey 2006′nın 1. ayında emekli oldum.Yalova adresime yaşlılık maaş yazım geldi ona mukabilen 2. bir yazı sevhen yanlışlık olmuştur diye 2 yıl hem sağlık hem de maaşımı alamadım iş başıda ettirmediler başka bir yerde çalışmam için de izin vermediler.Mahkemeyi kaybettim şuan avrupa insan hakları mahkemesinde beklemekteyim 2. bir şok yaşadım emeklilikten 3 yıl sonra bana 8000 lira fazla ödemişler güya buna da ihtirazımı yaptım elimde olmadığı halde kendi gücümle sağolsun
    hakimler bunu da aleyhime çevirdiler şuanda 17.600 icra yoluyla alınacağını bildirdiler benim banka borçlarım hariç elime geçen para 650 TL birde kendime ait kötü olsa da oturacağım bir evim var ben bunalıma girdim gereğinin bana iletilmesini arz ediyorum…Saygılarımla

  84. 10.01.1964 doğumluyum ssk girişim 17.06.1980 .askerlik borclanmasını yaptım. 540 gün yatırdım .4002 gün pirimim var.8 ay bağ-kur ödedim.17.11.2011 den bu yana çalışmıyorum.eşimin rahatsızlığından dolayı.eşime bakmaktayım.eşim malulen emekli.eşim yüzde 82 özürlü.eşime baktığım için bakım maaşına bağlandım.730 tlalıyorum.ssk kamı yatırmam için isteğe bağlı yatırsam bakım maaşım kesilirmi.kesilirse ne yapıp da ssk mı yatırabilirim.ve nasıl emekli olabilirim.h.ozpolat07@hotmail.com SAYGILAR

  85. 1991 de askerlik borçlanmasını yaptırdım ödemesini bir ay geciktirmişim o zaman parayı yatırdım makbuzu duruyor 2013 de günlerim doldu sgk ya baş vurdum bana askerliğin gününde ödenmedi diğe kabul edilmemiş bu durumda ben ne yapmalıyım haci gülçubuk gaziantep

  86. Ben emekliyim SSK dan bi is kazasi geçirdim ve devlet bana sadece 50 TL maaş veriyor senelerce artmadi ve neyapmam lazim şimdiden TSK ederim

  87. Sayin ali bey taseron belediye su okuma personeliyiz bu ay sonu itibariyle işimize son veriliyor. İse iade davasi acmayi dusunuyoruz. Ne gibi bir yol izlemeliyiz bilgilendirirseniz seviniriz tesekkur ederiz.

  88. iyi günler
    ben 10/08/1978 doğumluyum 3 mart 1997 de ssk girişim var bu güne kadar toplam 3992 gün ssk günüm var 1999 ile 2001 yıları aasında askerlik yaptım askerlik günlerimi borçlanırsam kaçyılında emekli olurum ayrıca yeni çıkacak olan yasadan yararlanabiliyormuyum

  89. iyi günler
    benim 1997 lise sonda stajdan sigortam başladı fakat lise bitince işe başladım 1998 10/11 tarihli gözüküyo nezaman emekli olabilirim.emeklilik taminatı almak istesem nezaman alırım.teşekkürler.

  90. 657 sayılı devlet memuru iken 1987 yılında kendi özlük haklarım mahfuz kalmak kaydı ile dilekçeme şerh koyarak istifa ettim.1997 yılında SSK aylıgına balandım.memurlukta geçen süremin kıdem tazminatını almam için ne yapmalıyım, yada siz bu konuda takip etmeyi düşünürmüsünüz. cevap verirseniz sevinirim. saygılarımla.

  91. merhaba ali bey 15 02 1977 doğumluyum 01 04 1993 işe giriş tarihim şu anda 5365 prim günüm var ne zaman emekli olabilirim kalan prim isteğebağlı ödeyebilirmiyim teşekkürler

  92. merhaba ali bey 15 02 1977 doğumluyum 01 04 1993 işe giriş tarihim şu anda 5365 prim günüm var ne zaman emekli olabilirim kalan prim isteğebağlıödeyebilirmiyim teşekkürler

  93. 80 yılında kirecburnu sariyerde 1 yıl çalıştım işyerinden sigorta kartı bonservis işe giriş bildirgem var hiç sigortam ödenmemiş ne yapmalıyım bilgi verirseniz sevinirim cihan yapıcı 05323363571

    • bende aynı pozisyondayım ne yapçaz 1990 da vergi girişim 1999 kapanışım 40 ta engelli rapor var haberin olursa ara sevinirim dostum 05452761122

  94. ben 2010 yılında evlendim babamdan kalan maaşın benim aldığım payının anneme aktarılması için ne yapabılırım ve 2010 yılından bu yana almadığım maaşı alabailr mıyım

  95. selam ben sağlık kurumunda temizlik işçisi olarak çalışıyorum taşoran firması ihaleyi kaybettiği için başka firmaya geçeceğiz ama ben geçmek istemiyorum geçmediğim takdirde tazminat alamicam ve işsizlik parasıda alamıcam söyleniyor bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim

  96. selam 05.01.1961 doğumluyum nisan 1984 yılında sigortalı oldum 3730 gün pirimim var askerligi saydırmadım 610 günde askerligim var torba yasayıda bilmiyorum ne yapmam lazım nasıl emekli olabilirim

  97. sayın ali tezel ben 1964 dogumluyum, askerliğimi yapamamdm ayagımdakı ve elimdeki sakatlıktan dolayı, 11 yıllık bagkur primim var. Şimdi ise prostat ve bel fıtığı hastalığım ortaya çıktı.Nasıl emekli olabilirim.

  98. Mrb. Ali Bey ben 26.03.1968 Doğumluyum.. Sgk girişim 01.08.1987 şuan itibarı ile sgk dan 3466 günüm var Geçmişten 1992 yada 1993 yılından ödenmiş olarak 358 gün bağkur prim günüm var. Ve 2010 ile 06 ay/2013 yılları arasında 1.000 gün ödenmemiş bağkurum var…. Ben bu erken emeklilik yaşa takılanlar içerisine girebilecek miyim ? Eğer torba yasada çıkarsa kabul edilirse !! Yani kısacası durumum nedir? (Sayıları 5 milyonu bulan ‘Emeklilikte yaşa takılanlar’ ile ilgili Yaşını, yılını tamamlamış sadece prim eksiği olanlar için ise yeni bir imkân geliyor. Bu vatandaşlarımıza, geriye doğru primlerini ödeme imkânı ile emeklilik fırsatı verilecek. Bunun için bir çalışma başlatıldı.) Burada yaşını yılını tamamlamış dediği 1999 dadeğiştirilen yasa öncesi erkeklerde 44 yaş ve 25 yıl hizmet demek anlamına mı!! geliyor.Yoksa bugünkü şartlarda benim 50 yaş ve 5325 prim gününümü kapsıyor anlamına mı!! geliyor… Şimdiden Teşekkürler…. sezai_sargin68@hotmail.com

  99. Merhaba,ben1988-1999 da stajyer olarak bir bankada çalıştım.Bana SSK sicil no yazan kartımı verdiler.Araştırmak istiyorum acaba o zaman benim primimi ödemişlermidir.SGKsorgulamada sicil no çıkıyor amahizmet dökümü çıkmıyor,ne yapmam gerekir sayın Ali Tezel teşekkür ederim.

  100. ali bey şubat 1998 işe girişim ve pirim ödemem var 2003 yılına kadar araara çalışmam var 2003 yılından beri kesintisiz çalışmam ve 4467 günüm var kıdem tazminatını alma hakkım varmı teşekürler

  101. Ali Bey Torba yasasında Meslek liselerinde okurken sigorta numarası verilip prim ödemesi yapılmadığından sigorta giriş tarihi sayılmıyor,bununla ilgili bilgi verirmisiniz tşk.

  102. Babam 2012nin Nisan ayın 29 zunda vefat etti3aylığını almaya 3 ay kalmıştı emekli sandığı burada bunu nasıl haktalep edebiliriz bize bir yol gösterir şeniz seviniriz

  103. Sayın Ali Tezel, ben, Emekli Sandığı emeklisiyim ve bekarım. Bağkur emeklisi olan annem 22.7.2013 tarihinde vefat etti. Onun Bağkur emekli maaşını alabilir miyim? Saygılarımla. Böyle bir hizmet verdiğiniz için teşekkür ederi.

    • Sayın Ali Tezel, ben, Emekli Sandığı emeklisiyim ve bekarım. İsteğe Bağlı Bağkur emeklisi olan annem 22.7.2013 tarihinde vefat etti. Annemin Bağkur maaşını alabilir miyim? Saygılarımla. Teşekkür ederim.

    • merhaba ali bey ben 21.07.1965 doğumluyum 1986 da iş girişim 3630 pirimim var torba yasasından nasıl yararlanabilirim yardımcı olursanız sevinirim tesekkurler.

  104. babam 1972 doğumlu 11.01.1994de ise girdi çalışırken behcet hastalığndan gözlerini kaybetti 218 gün sigortası var 460 günde askerliği var.. yüzde 100 ağır engelli raporu var malulen nasıl emekli olabilir

  105. Sayın Ali Bey Merhaba. işveren cumartesi bize hafta tatili kullandırıp bizi pazar günü normal saat ücreti üzerinden çalıştırabilir mi.Büyük bir özel şirkette çalışmaktayım. böyle bir sorunla karşı karşıyayız.Detaylı bilgi verir misiniz?. şimdiden teşekkürler.

  106. Ali bey beni bu konuda bilgilendirirseniz sevinirim ne yapacağımı bilmiyorum ben daha önce hiç çalışmadım 29 yaşındayım şuanda evde çocuk bakıyorum çocuğuna baktığım kişinin iş yeri var benim sigortamı yatırıyor tam 9 ay oldu yatıralı ben artık çocuğa bakmak istemiyorum ama sigartamıda dışardan yatırmak istiyorum bunun için ne yapa bilirim ne kadar daha sigortamı yatırmam gerakir dışardan yatırmak için bi sorum daha var size işsizlik maşı alabilmek için kaç günlük sigortamız olmalı beni acil bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

    • Sayın Ali Bey merhaba.Ben silikozis hastasıyım.Bana 1 yıllık heyet raporu verdiler. SGK günüm ve yaşım dolduğu için vergi indiriminden yararlanıp emekli olabileceğim söylendi.Emekli olmayıp çalışmaya devam edersem bu haklarımı kaybeder miyim? 1 yıl sonraki raporda emekliliğimi kaybetme olasılığım olabilir mi? yoksa bu hakkım devam eder mi?

  107. sayın ali bey ben özel bir sektörde 1996 yılında işe başladım fakat 2011 yılının 11ayın29unda çıkış ve30unda giriş yapılmış ben şu an hala çalışmaktayım fakat işveren sahibi aynı ama işyeri ismi deyişti ben şu an ayrılsam başladığım günden bu güne kadar çalıştığım hakkımı alabilirmiyim

  108. Sayın Ali Tezel bana yardımcı olmanızı diliyorum. eşim için bir soru soracagım eşim 1963 doğumlu 1986da ssk lı olarak işe girdi.2012 yılına kadar 1325 primi vardı arada boşluklar oldu çalışamadı. 2013 yılının 12. ayın 23 ünde isteğe bağlı tarım bağkuru ödemeye başladık şimdi 1800 günü var. 18 ay askerlik yaptı askerliğide borçlanırsak 3600 günden emekli olabilir mi olursa da kaç yaşında olur. geriye borçlanma yapabilirmiyiz . şimdiden teşekkür ederim

  109. sayın,ali tezel ben on yıldır meme kanseriyim iki bin beşyüz günüm var malulen emekli olabilirmiyim

  110. sayın Ali tezel bana yardımcı olursanız sevinirim kafamı karıştırdılar 17 yıldır özel hastanede çalışıyorum 01 02 1997 den beri 5900 primim olmuş hesaplattım emekli olabilirsin diye yazım geldi fakat bana söylenen 800yada 850 maaş alırsın diyorlar sizin yazınızda okudum engelli maaşı düşük olmaz diye nasıl geçinirim diye şimdiden düşünmeye başladım ne yapabilirimm lütfen cvb yazarsanız sevinirim şimdiden teşekkür ediyorum

  111. Ben 1972 doğumlu08.06.1987 ssk başlangıçlı 1870 prim günü olan bir çocuk annesi bir bayanım.44 yaş 5225 gün emekli olabileceğim söylendi.3 yıl sonra emeklilik yaşım dolacak ama prim yeterli değil sizce yapmam gereken en doğru şey nedir.Teşekkürler.

    • SN TEZEL 11 YILDIR DEVLET HASTAHANESİ BÜNYESİNDE TAŞERON OLARAK ÇALIŞIYORUM İŞİ BIRAKMAK İSTİYORUM TAZMİNAT VE İŞSİZLİK SİGORTASI ALABİLMEK İÇİN NE YAPMALIYIM TŞKRLR BAŞARILAR

  112. ali bey 01 o1 1963 d0ğumluyum kasım 2002 iş yer açtım şubat 2011de kapattım isteğe bağlı sigortaya başladım ek 5 sigortayı duydum daha iyi şartlarda emekli olmak istiyorum ne zaman nasıl emekli olabilirim sigortaya geçiş yapabilirmiyim saygılarımla

  113. İYİ ÇALIŞMALAR DİLERİM ALİ BEY 9 1 1970 DUGUMLUYUM EVDE BAKIM ÜCRETİ ALIYORUM 1990 S G K GİRİŞİM VAR 500 GÜNÜM VAR ÇOCUGUMDAN DOLAYI CALIŞAMIYORUM 3 ÇOCUGUM VAR EMEKLİ OLABİLİRMİYİM VE NASIL OLURUM TEŞEKÜLER İYİ ÇALIŞMALAR

  114. ali bey ben ankilozan spondolit hastasıyım,çalışamıyorum fakat bir abim sigortamı gösteriyor.bende ona getir götür işleri yapıyorum.fakat bir baktım gss 2.300 tl borcum var,hem sigortamın yatıp hemde gss prim borcumun çıkması normalmi,nasıl itiraz edebilirim ,teşekürler.

  115. İYİ ÇALIŞMALAR ALİ BEY. ÖNCELİKLE SİZİN GİBİ DEĞERLİ İNSANLARIN BU ÜLKEDE DAHA FAZLA OLMASINI TEMENNİ EDERİM.
    BU ZAMANA KADAR BİR ÇOK YERE SORDUM DURUMUM KARIŞIKMIŞ BİR TÜRLÜ CEVAP ALAMADIM.SORUM ŞU OLACAK. 01.05.1968 DOĞUMLUYUM. ASKERLİK HİZMETİMİ 1989-1991 YILLARI ARASINDA 550 GÜN OLARAK YAPTIM. DAHA SONRA 12.07.1994-12.07.2002 TARİHLERİNDE UZMAN ERBAŞ OLARAK ÇALIŞTIM. DAHA SONRA 2624 GÜN SSK LI OLARAK ÖZEL ŞİRKETTE ÇALIŞTIM. ŞİMDİ DE BİR ÖZEL GÜVENLİK ŞİRKETİNDE HİSSEDARIM. 1 YILLIK BAĞ KURUM MEVCUT. NE ZAMAN VE HANGİ ŞARTLARLA EMEKLİ OLABİLİRİM.

  116. Ben 1994 ten beri esnafım.Şuanda esnaflığım devam ediyor.1958 doğumluyum.Çıkmış bir kanuna göre 2008 e kadar olan bağkur pirimim silinmiş. bu çıkan torba yasada primimi geri alabiliyormuyum.

  117. merhaba ali bey ben dul bir bayanım babamla birlikte oturuyordum babam rahmetli oldu ssk emeklisiydi bende ssk emeklisiyim geçim zorluğu çekiyorum babamın maaşını bağlatabilirmiyim şimdiden teşekkürler iyi çalışmalar

  118. sigorta başlangıcım 1980 de başladı. şu anda sigortalı çalışıyorum. bunun içinde 2100 günü bağkurlu olmak şartı ile toplam 3320 günüm var. bu torba yasa paketine göre emekli olma şansım var mı ?

  119. merhaba ali bey benim sorum ben2004 den2014 yılına kadar bir firmada calıştım ssk primlerim hep asgeri ücret üzerinden artı fazla mesailerim hic ssk primlerime yansımamış bende noterde fes ettim ve işi biraktım yanlız bunlar son aylıgımı tam yatırmış ama 90 saatlik mesaimi elden verdiler bende mahkemeye gidecem haklarımı ala bilirmiyim deşekürederim

  120. merhaba ali bey benim sorum 2004 yılından 2014 yılına kadar bir firmada calıştım benim ssk primlerimi asgari ücret üzerinden ödenmiş ve artı aylık 70 80 saatlık mesayim ssk primine yansımamış bende ves ettim noterden ancak son aylıgım tam ssk primi ama 90saatlik mesaim yatmamı elden para aldım ben işi biraktım mahkemeye gidecem haklarımı alabilirmiyim

  121. sgk.da diş yapıdı diş yapılmadan önce senin diş yapma hakkın var yapıa billir dedi doktor işe başllamadan önce 70 tl yatırman azim dediler yatrdim ve işe başladı soonuıçta dişler takıldı 4ay sonra sgk bir yazı göderip diş yaptıma günü dolmadı deyip diş parasını istiyor ne yapmam lazim . SAYGILARIMLA.

  122. merhaba ali bey.size iki tane soru sormak istiyorum.2006 yılında yüzde 40 raporuma istinaden babamın maaşını üzerime almak istedim. fakat öğrenci ve kız çocuklarınaverilebileceğini söyleiler 2011 de kendi ssk la emekli old um budefada emekliliğimi bahana ettiler gerçekten böyle bir hakkım yokmu… 2.sorum ise özel sektörde çalışarak emekli oldum engelli kamu personeli sınavına katılabilirmiyim emekli maaşım kesilirmi .teşekkürler.

  123. Isparta ili şarkikaraagaç ilçesi belediye çalışanları geçi işçi olarak takriben 30 kişi cıvarında çalışmatayız 6 ayda bir ssk mız ön ce kapanıp açılmaktay dı fakat son iki yılı geçkin ssk mız kapanmadan çalışmaya devam etmekteyiz. şu anki sıtatümüzün ne oldugunu bilmiyoruz. yetkililerden herhangi bir çevap alamıyoruz. bizim durumumuz hakkıda bir bilgi vermemizi rica ederiz

  124. eşim 29.10.2002 tarihinde vefaat etti.eşimden dolayı bağkur dul maaşı alıyorum.babam ise 27.12.2007 tarihinde vefaat etti.sgk ya yetim maaşı için başvuru yaptığımda ikisinin de aynı kurumdan(bağkurdan)prim yatırdığı için;çift maaş hakkım olmadığı söylendi yeni Yargıtay kararına göre eşim 06.08.2003 ten önce vefaat ettiği için çift maaş alabilir miyim

  125. 2013eylül emekli oldum 5300 günüm var aldığım maaş750 neden az alıyoruz en az maaş 950 buna ne yapabiliriz bize yol gösterin

  126. 22.8.2011 de emekli sandıgından 23 yıl uzman dr olarak emekli oldum 23 .8 .2011 de 4a kapsamında ( ibb ye bağlı sağlık a.ş de) çalışmaya başladım hiç emekli maaşı almadım tekrar işten ayrıldığımda çalıştığım süre emekli maaşıma yansıyacakmı

  127. annem 1969 doğumlu.tütün yaptığı zamanlarda bağkura kesintisi olmuş sgk merkezi ilk önce 1993 yılında giriş buldu fakat bu girişin tekelden olduğunu söyledi.oysaki ziraat odası girişi olması gerekiyormuş.önceki yıllarda bu gibi durumlarda olan kişiler emekli olmuşlar.sgk merkezindeki memur üzerine 1 dönümde olsa arazi ya da büyük veya küçükbaş hayvan olsaydı olurdu dedi.bunun ne kadar doğruluğu var.emeklilik için ne yapmalıyız.emeklilik hakkımız var mıdır.saygılar…

  128. 1963 doğumluyum.1985 de 8 ay sigorlalılık günüm var..ondan sonrada iki çocuğum oldu.emekli nasıl olabilirim

  129. Adım Hıdır Gölpek 1993 1.ayında sigortam başladı. 05.02.1970 doğumluyum 7 bin iş günüm var ne zaman emekli olabilirim ?

    Cevaplandırırsanız teşekkür ederim. İyi Akşamlar

  130. baycan şimşek sıgortagırışim 1996 toplam 1000 gunüm var 44yaşındayım mevsımlik 4ay çalışıyrm 3600 yaş ile emeklı olabılirmıyım

    • baycan şimşek sıgortagırışim 1996 toplam 1000 gunüm var 44yaşındayım mevsımlik 4ay çalışıyrm 3600 yaş ile emeklı olabılirmıyım

  131. 27.07.1971 doğumluyum.28.08.1991 de emekli sandığına bağlı olarak işe başladım halende çalışmaktayım.ne zaman emekli olabilirim

  132. kocam vefat etti 280 gün sigortası çıktı asgerligi 540 3 ay bagkuru var kapatmış bana yardım edin bagkuru kabul etmiyorlar kabul etseler olacak üç çocugum var onlara bakamıyorum bana yol gösterir cevabınızı bekliyorum acil

  133. İyi Akşamlar ali bey ben yaklaşık iki bucuk senedir bir fabrika da çalışıyorum işveren burdaki fabrikayı kapatıp Arabistan’da ortak bir fabrika acacak gelmek isteyenleri götürecek kalanlarinda yani bizim sosyal haklarini verip yollarimizi ayircaz dedu ama ihbar Tazminatı vermemek için agir agir çıkışını yapıp 56 günlük bir sure verdi bunu yapmaya hakki varmidir kidem tazminatimizi vercek ama ihbar tazminatini vermeyecek gibi görünüyor beni aydınlatırsanız sevinirim iyi akşamlar

  134. Ben Sevim Topal 1966 doğumluyum ..1988 2001 yılları arasında tütün yapıldı.resmi olarak 6 yıl 7 ay bağkur kaydı var.hangi yılda emekli olabilirim ve ne kadar prim ödenecek.

    • 10.06.1966 doğumluyum 05.03.1986 askere gittim ve 1987de geldim 05,05,1988 de bağkurlu oldum 9 yıl 8 ay pirim günüm var 1997nin 12. ayında sigörtali oldum ve sigortalı olarak 3700 pirimim var 7000 küsür toplamda günüm var ne zaman emekli olabilirim

  135. ben Aynur çelik 31.10.1964 doğumlu olup 1998 yılına kadar 1,516 377, 0321,743 toplam sigortam devamı ise 2008 6 ayına kadar isteğe bağlı hepsi2.716 19.899,71 toplamı ödenmiş ve o tarihte durdum ikiz çocuğum varne zaman emekli olabilirim çocuk indiriminden ne şekilde ödeyip yaş aşağa çekçermi ayrrıca bir sorum daha vareim emekli bende emekli olduğum takdirde ölüm halinde birimizinkisi kesilecekmi

  136. merhaba alibey 01 01 1955 doğumluyum 1974 yılından isviçrede 18 ay çalıştım ve türkiyeye geldim.2çocuğum var. 1998 yılnda 1 ay ssk daha sonra 1 ayda isteğe bağlı ssk var emekli olmam için ne yapmam lazım teşekkür ederim

  137. esim ingiliz cifte vatandaslik hakkini kazandi.turkiyede yasiyoruz.ingilteredeki calistigi gunler ve ilk ise baslangic tarihi ulkemizde gecerlimi turkiyeden emekli olabilir mi

  138. yüzde 89 özürlüyüm 750 tl maaşım geldi 5430 iş günüm var benim normal maaşım bu mu olmalı ocak ayında ilk maaşımı aldım ve ben bu maaşımı para yatırarark maaşımı artırabilir miyim beni soruma cevap verirseniz memnun olurum teşekkür ederim

  139. benim bir yakınım var 1982 de maliye kaydı yaptırmış fakat bağkur kaydı yaptırmamış şuanki torba yasada bununla ilgili bir çalışma varmı bilgilendirirseniz memnun olurum TEŞEKKÜRLER

    • Merhaba babam 1984 yilindan sigorta girişi var 11.03.1966 doğumlu .askerlik 550 gün yapti ve borçlanma ödemesini yapti 5225 pirim günü oldu ne kadar emekli maasi Alir.

  140. merhaba alibey ben gülsüm 1970 doğumluyum ssk başlangıç tarihim 1995 gün sayım 3692 birtanede çocuğum var nezaman emekli olurum ikinci sorumda2002de işe başlangıç 2013dede son üçsene maş alamadım işyeri onbiray sigortamı göstermemiş ve temmuz ayındada haberim yokkene çıkışımı yapmış ve vergi iyadeside hiç almadım ne yapmam gerekiyor yardımcı olurmusunuz

  141. muhammet ali onğun doğ tar 30 01 1966 işe giriş 07 09 1987 gün sayım 3607 günüm var nezaman emekli olurum

  142. Geriye dönük pirim yatırarak emekli olabilir miyim sigortaya giriş tarihim 1989.10.27 toplam günsayim 2000 doğum tarihin 10.10.1975

  143. Ben 1979 yılında SSK` lı olarak Kamu Kuruluşunda çalışmaya başladım. 1981 yılı içerisinde askere gittim 4 aylık askerlikten sonra aynı Kurumumda işime devam ettim. 1997 yılında sınavla aynı Kurumumda memuriyete geçtim. Açılan Müdürlük sınavınıda kazanarak aynı Kurumda 2013 yılında 1.derecenin 4. kademesinde emekliye ayrıldım. Hizmet birleştirilmesine rağmen, Kurumumun SGK ya 34 Yıl 5 ay hizmeti vardır, işçilikten memuriyete geçişte herhangi bir tazminat ödenmemiştir diye resmi olarak bildirilmesine rağmen sadece memuriyette geçen hizmet için emekli tazminatı ödemesi yapıldı. Ödenmeyen İşçilikte geçen 17 yıl için ne yapmalıyım. Yardımcı olur rehberlik yaparsanız çok memnun olacağım.Yasal haklarım saklıdır herhalde saygılar.HANİFİ UYAR

  144. ali bey merhaba ben 1962 doğumlu bir bayanım ssk işe girişim 1975 yılında.2151 prim günüm var çocuk borçlanmasıda var ne zaman emekli olurum ve ne kadar emekli parası alırım

  145. Ali bey merhaba annem SSK dan emekli ve dul bir kadın,annemin adı Bahriye SEVENCAN.Size sorum şudur ki SSK dan emekli olan annem 2006 da vefat eden BAĞKUR dan emekli olan anneannemin maaşını alma hakkına da sahip mi?Bilgi verirseniz sevinirim,iyi günler,iyi çalışmalar.Arif ÖZTOPKARA

  146. 20.12.1988 tarihi sigorta başlangıcım 1200 prim günüm var. Ekim 2013′ten itibaren çalışıyorum. Prim günü borçlanarak emekli olabilir miyim. 03.03.1963 doğumluyum.

  147. hürü karadavut 5/3/1984 sigorta başlangıcım 120ğünüm vardı çocuk borçlanmasını aldım 2150 günüm daha var nezaman emekli ola bilirim

  148. 06.10.1968 doğum işe giriş 07.11.1985 erken emeklilikte ben yararlana bilir miyim ? Ne zaman emekli olabilirim ssk çalışıyorum

  149. 04.02.1991 işe girdim 1999 çıktımtoplam 2300 günüm var
    2 çocğum var çocuk paras nekadar yatırıp nezaman emekli olabilirim,kaçyaşında olabilirm.teşekkürler

    • ben 2o12yılında özefagus kanserıne yakalandım 2010 yılında ilk kez işe gırdım yuzde 68 raporum var 1800 gunden yada kanser hastalıgından emeklı olurmuyum benı aydınlatırsanız allah sızden razı olsunn ne yapmalıyım

  150. 02 .1992 de işe girdim 1977 doğumluyum yeni çıkacak yasadan yararlanıp emekli olma şansımız varmı benim gibi birçok yakın arkadaşım var cevaplarsanız sevinirim Teşekkür ederim .

  151. 2004 de çiftcilik bağkura başladı 1 1 2011 tarihinde sskya başladı dogum tarihi 1 10 1965 pirim ne zaman doluyo ve ne zaman emekli olabilirim

  152. 05,03,1987 tarihinde ssk,girişim 507 günüm var 01.02.2008 de tarım bagkur,runa geçiş yaptım ne zaman emekli olurum 01.01.1971 dogumluyum

  153. MERHABA ALI BEY BEN VE 15 ARKADASIM CALIŞTIGIMIZ YERDE 3 SENEDEN BERI FAZLA CALIŞTIRILIYORUZ VE BUNUN KARSILIGINDA EK BIR UCRET ALMIYORUZ SIZIN SITEDEN TAKIP ETTIGIM KADARIYLA MAHKEMEYE BAS VURABILIYORUZ BU KONUYLA ILGILI IKI IŞ AVUKATIYLA GORUSTUM MAHKEMEYI KAZANACAGIMIZI SOYLEDI FAKAT EYER IS YERI TEMIZE GONDERIRSE AKLANACAGINI VE BUTUN MAHKEME GIDERLERININ BENIM TARAFIMCA ODENECEGINI SOYLEDILER BU KONUDA SİZDEN BILGI ALABILIRMIYIM …SIMDIDEN TESEKKURLER ALI BEY

  154. BEN BURDUR DA BİR KURULUŞTA ÇALIŞMAKTAYIM EVLİ BİR ÇOCUK BABASIYIM ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞIYORUM ASGARİ İNDİRİMİMLE BERABER NE KADAR MAAŞ ALMAM GEREK ALDIĞIM MAAŞ 908TL BU DOĞRUMUDUR TEŞEKKÜR EDERİM

  155. sayın:Ali Bey ben 1988 ve 2002 yıllarında tam çalıştığım halde ssk pirimlerim eksik yatmış bunun için neyapmamlazım dava aça bilirmiyim aça bilirsem bunun için ne yapmalıyım. efendim birde ben askerlikten muaffım askeri hastaneden %65 raporum var ssk kurumuna bu raporu götürü yorum . bu rapor geçersiz çünkü askeriye hastanesi vermiş diyorlar.ben bu raporum geçerlimi degilmi bu konularda bana yardımcı olmanızı arz ederim.

  156. 1982 dogumluyum use 1998 sigortam basladi bir sirkette 10 senedir calisyorum kidem tazminat alabilirmiyim kendim ayrlsam alabilirmiyim

  157. 20/02/1953 doğumluyum. 1973 yılında tapu sicil müdürlüğüne girdim. 1980 yılında müstavi arz edildim. Şu anda emekli olmak istiyorum. Ne önerirsiniz.

  158. ben 20 11 1981 tarıhlı sıgorta gırısım var ama prım boslugum var 2400 gunum mevcut askerlık ve yurt dısı nda da kaldım ama ıspatlıyamıyorum sebebı resmı yolla degılde elegal yolla yurt dısında bulundum bunu nasıl saydıra bılırım ve nasıl emeklı olabılırım.dogum tarıhım 26 04 1965 saygılar

  159. slm ali bey ben şeker hastasıyım devlet hastanesinden raporluyum insilin kulanıyorum ayrıca obezite 2 var bende birde sag göz %70 sol %30 kayıp var doğum tarihim 1963 sgk giriş askerlik borcu ödendikten sonra 2600 günüm var bu durumda mahluliyeten emeklimi olurum yoksa nasıl hangi şartlarla emekli olma şansım var şimdiden tşk ederim saygılarımla

  160. slm ali bey ben şeker hastasıyım raporluyum devlet hst ayni zamanda obezite 2 hastalığı var birde göz %70 sag kayıp sol ise %30 sgk giriş 1983 eylül 1 çalışma sürem 2600 nasıl emekli olurum maluliyeten mümkünmü veye diğer seçenekler şimdiden tşk ederim saygılarımla

  161. 02/10/1965 doğumluyum 20/10/1989 sigorta tarihim çaykurda çalışıyorum mevsimlik çalışıyorum 3061 günüm var askerliği borçlanmadım torma yasadan ne zaman emekli olabilirim …

  162. annem 72 doğumlu.sigorta girişi 1986 da 180 günü var ..bu yenı yasadan yaralanabilir mi 4
    çocuğa sahip ne kadar günü var nasıl ve ne zaman emekli olur yardımcı olur musunuz

  163. 01012014 yılında emeklılık dılecekmı verdım
    emeklılık dılekcemde gelen oranım 71
    pırım gunum 7871
    sayın alı tezel ben ne kadar mmas alabılırım
    saygılarımla ahmet karakurt

  164. eşim sigortalı olarak çalışıyor,biz bişe duyduk çocuk başına 2 sene piriminden düşülüyormuş ,2 çocuğumuz var.bununla ilgili bilgi verirseniz çok seviniriz,iyi çalışmalar..

  165. merabalar 1992 yılında ptt de memur olan babam geçiçi göreve gönderildi görevi mesai arkadaşına devrettikten sonra merkez ptt şubesine dönerken mesai saati içinde trafik kazasında vefat etti şuan biz babamdan maaş alıyoruz bu torba yasasındaki iş hakkından yararlanabilirmiyiz.teşekkür ederim.

  166. ali bey 2011.8ay 31 de beledıyeden iş sözleşmem bitti 2011 9ay 01 de szöleşmem ımzalan masıgerekirken mahkemelik olgundan yapiımadi ve torba yasasından dolayı başka kuruma sözleşmesız gittim.2013 te gittiğim kurum sözleşmeyaptı.2014 te geldiğim belediye mahkeme kararından sonra yetki alarak sözleşme yaptı ve yevmiyesi yüksek ben bu sözleşmeden yararlanır miyim gittiğim kurum yararlanamasın diyor yararlan mam gerekiyor mu hak kaybım söz konusu

  167. ali bey 1997 2005 arası çalıştıgım işyeri 2001 yılında 2ay süre ile ssk yapmiş mahkemeye başvuru yapsam nasıl bir sonuç alırım teşekkürler

  168. Ali bey annem 1999 tarihinden itibaren emekli sandığından dul maaşı alıyor.2002 tarihinden itibaren babasından bağkurdan yetim maaşı alıyor.10 gün önce sgk bir yazı geldi.eşinden dul maaşı aldığı için aldığı ücret asgari ücreti geçtiği için yetim maaşının kesileceğini ve geriye dönük 26000bin tl’nin geri alınacağını yazıyor.Ne yapmamız lazım teşekkürler.

  169. Merhaba;

    1992 sigorta girişliyim.Şimdiye kadar gün sayım incelediğimde 6.468 günkazancım ise 88.746 görünmektedir.(2014 hariç)Şuan çalışmış olduğum yerde asgari ücret üzerinden görünmekteym.
    15 yıl 3.600 günümü doldurmuş bulunuyorum kıdem tazminatından yararlanabilir miyim.Kıdem tazminatı aadece son çalıştığım iş yerinde ki yıllar üzerinden mi veriliyor yoksa şimdiye kadar çalıştığım yıl üzerinden mi ?Kıdem tazminatı almak için ne yapmam gerekiyor.
    Emekliilik için de gün sayım tamamlanmış mı ne zaman emekli olabilirim bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
    (şimdiye kadar ki çalışma hayatımda eksik aylarda var hatta 96 senesinde digortam görünmüyor.Bu ilerde sorun olur mu ?bu günleri ödeme yaparak mı emekli maaşımı alabilirim.

    Şimdiden teşekkür ederim.
    İyi çalışmalar

  170. selam benim 26 yaşında %90 süresiz engelli kardeşim var. gelir tespiti nedeniyle 3 aylık maaşı ve yeşil kartı iptal oldu 2013 martından beri alamıyoruz. ne yapmamız gerekiyor

  171. Ali bey bir sene üniversite hazirlandim bugun sgk ya gittigimde bans 1.120 tl borç çikarttilar ben calismadigim halde bana borç çikti gelirim yok ‘ çalismiyorum bana borc geldi bizler 25 yasina kadar babamizdan yararlanmiyoz mu bu borc cikti bu borc hakkinda bir bilgi verirmisniz cok tsk ederim simdiden

  172. EMEKLİYİM ÇALIŞIYORDUM ŞİRKET SSK VE VERGİMİZİ ÖDEMEMEK İÇİN ÇIKIŞ YAPTIK ŞU AN MAAŞ HESABI OLARAK ACILAN BANKAYA MAAŞIMIZ YATIYOR ACIKLAMA OLARAK GEÇMİŞ ALACAKLARINA MAHSUBEN YAZIYOR İLERİDE BU ACIKLAMA BENİ BORÇLU YAPARMI RİCA EDERİM

  173. 1990 NİSAN AYINDA BAG-KUR OLDUM.1991 VE 1994 YILINDA İKİ DOĞUM YAPTIM.2000 YILINDA SGK GİRİŞİM VAR.2004 YILINDAN,2013 YILINA KADAR ARALIKSIZ ÇALIŞTIM. BAG-KUR DAN DOĞUM BORCLANMASI YAPABİLİRMİYİM?

  174. 1990 NİSAN AYINDA BAG-KUR OLDUM.1991 VE 1994 YILINDA İKİ DOĞUM YAPTIM.2000 YILINDA SGK GİRİŞİM VAR.2004 YILINDAN,2013 YILINA KADAR ARALIKSIZ ÇALIŞTIM. BAG-KUR DAN DOĞUM BORCLANMASI YAPABİLİRMİYİM?

  175. 2000 YILI SONRASI EMEKLI OLANLARA INTIBAK YASASI UYGULANACAKMI 2000 YILI ONCESI EMEKLILERINE VERILEN ZAM 2000 SONRASINA VERILECEKMI VERILIRSE NEKADAR VERILECEK OĞRENEBILIRMIYIM

  176. 19.04.1963 2000 yılında sigortam başlatıldı 2002 yılında isteğe bağlı sigortamı durdurdum torba yasasından yararlanabilirmiyim

  177. isteğe bağlı sigortaya girdim 2000 yılında girdim 2002 de cıktım sigortamı durdurdum torba yasasından yararlanabilirmiyim

  178. ali bey ben özel bir şirkette sgk lı olarak çalışmaktayım babam 74 yaşında yeşil kartlı 65 yaş aylığı alıyor özel hastanelerden yararlsnması için benim sgk dan yararlansa 65 yaş aylığı kesilirmi

  179. sayın alı bey 03,04,1970 dogumluyum 27,03,1986 ssk gırısım ve prım gun sayım 8147 ne zaman emeklı olurum yada erken emeklılık cıkarsa yaralanabılırmıyım tesekur ederım ahmet bal

  180. Sn ali bey 28 03 1968 dogumluyum 1984 işe basladım 1988 senesinde askere gittim 1990 senesinde askerden döndüm tekrar aynı işyerinde .şe girdim 1991 yılında ayrılıp annemin işyerinde sigortalı olarak işe basladım şu an prim gün sayım 1900 gün ne zaman ne prim gün sayısı ne sartla emekli olabilirim saygılarımla zeki coşkun

  181. ali bey ben 2kere meslk hastalıkları hastanesin de yattım konulan teşhis astım cilte vitiligo 100/50 işitme kaybı kemik erimesi boyun düzleşmesi sinir sıkışması teşhisi konuldu sgk bnim raporuma ret kararı verdi neyapmam gerekir 1994 sıkorta başlangıcım saygılarımla

  182. 1972 doğumluyum 1993 ssk girişim var aynı şirkette 20 senem doldu tazminatımı alarak işten istifa ettim daha sonra işyerim çağırdı ve 4 b olarak 2012 eylülde tekrar çaalışmaya başladım sonra ekim 2013 de 657 teknisyen kadrosu ile çalışıyorum neye göre ve ne zaman emekli olabilirim teşekürler saygılar

  183. 97 DE ÜÇ AY SİGORTAM VAR.YAKLAŞIK 11 AYDIRDA SİGORTAMI KENDİM YATIRMAKTAYIM.ŞU ANDA 47 YAŞINDA OLDUGUMA GÖRE NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM.YARDIMCI OLMANIZI RİCA EDERİM.SAYGILARIMLA.

  184. İyi akşamlar Ali bey. 01.01 1960 dogumlu Sigorta başlangíç tarihim 1979 Yílí 9 ay eylül. Ancak ogünden bugüne ayrí ayri zamanlarda kazanímlarimin toplami 380 gun . Yeni torba yasasi cikarsa selbes meslek sahibi olarak gerye dónük irim alabilecek miyim. Ara boşluklari doldura bilirmiyim .askerlik borclanmasida yapamadim .Saygilarímla .

  185. slm alibey bu geçiçi personele aile yardımı çıktı maliye bakanlıgından kimleri kapsıyor acaba işkur işçilerini kapsıyormu bilgilendirirseniz sevinirim

  186. MERHABA BEN 1979 DOĞUMLU BAYANIN İŞ BAŞLANGIC 1.6.1995 TOP. PIRIM 5014 GÜN OLUP 2011 YILINDA İŞDEN AYRILDIM 2009 VE 2013 2 COCUK SAHIBI OLDUM SORUM SU EMEKLİ OLMAM İCİN KAC GUNE VE NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM PIRIM DOLDURMAK ICIN CALISMAM GEREKLİ YENI YASAYA GORE COCUK SAYISI PIRIMIMI TAMAMLAR MI. TEŞEKKEÜRLER

  187. ben emekli öğretmenim bekarım babamda emekli öğretmendi maaşını annem alıyordu annem rahmetli oldu sorum şu eskiden sosyal güvenlik kurumlaı ayrı olduğu için örneği ssk lı babanın maaşını emekli sandığında bağlı çocuğu alabiliyordu ancak şimdi tüm sosyal güvenlik kurumları birleşti bu durumda ssk bağkur emekli sandığı na bağlı olup hala ssklı birinin maaşını veya emekli sandığı na bağlı olan kişinin maaşını alabiliyorlar benimde böyle bir hakkımın olması gerekmezmi bu konuda ne yapabilirim Aysel gungor

  188. özel bir şirkette çalışıyorum ilk sigorta girişim ekim 2001 15 yıl 3600 günüm bir yıl sonra doluyor işten kendi isteğimle ayrılsam tazminat haklarımı alabilirmiyim teşekkürler

  189. Ozel bir bankada calismaktayim sorum fazla mesai cezasina butun bankakalar muhatapmidir,vebu cezayi odemiyorum deme luksune sahipmidir.tesekkurk

  190. sayın ali bey size bir sorum olacak ben 01 06 1985 tarihinde işe başladım prim gün sayım 6300 gündür yaşım 01 02 1967 dogumluyum nezaman emekli olabilirim emekli olacagım tarihe kadar hala çalışabilirmiyim sizden bilgi istiyorum arz ederim

  191. ben 19.06.2004.ssk girşim var 2200 çalıştığım.günüm var 11.04.1963 doğumluyum. 2de çocuğum var sağ d.tarihleri 06.05.1996.22,01.2000.nezaman emekli olabilirim saygılarımla ali tezel bey

  192. ben engelli maaşım içi gerekli evrakları son yere yatırdım bu engellli bakıcı maaşını almamıs mümkünmü

  193. İyi çalışamalar ;

    Annem 1950 doğumlu , 1969 – 1982 tarihleri arasında Almanya da 4556 gün çalışmışlığı var , kendi primlerini gelirken almış , fabrikanın yatırdıklarını almamış , kesin dönüş yaptı , Türkiye de sigorta başlangıcı yoktu , sonra 21 şubat 2012 tarihinde 99 gün Türkiyede sigortalı çalışmışlığı oldu. 2008 mart ayında İzmir de yurt dışı borçlanması için SGK ‘ ya müracaat ettim , 2008 nisan da kabul edilmiştir diye cevap geldi 3,5 dolar üzerinden 15946 American doları borçlanma gönderdiler o zaman bazı problemleden dolayı bir işlem yapamamıştım , ( ayrıca müracattan 4 sene sonra Annem 21 şubat 2012 tarihinde 99 gün Türkiyede sigortalı çalışmışlığı oldu.)21 ocak 2014 tarihinde tekrar SGK ya gittim emekli olmasını sağlamak için durumu öğrenmek için ; borçlanmanın geçerli olduğunu 15946 doları yatırıp 05. temmuz 2014 dilekçeyle müracaat ettiğimde emekli olabileceğini söylediler , ne kadar maaş bağlanır diye sorduğumda 700 tl civarı dediler.( bana çok az geldimi , doğrumu acaba )

    Lütfen sizden istediğim nasıl bir yol izlemem , onların dediği gibi yaparsam 700 tl civarı mı aylık alır , birde mahkemeye verirsek ( sigorta başlangıcını Almanyadakini saydırabilirmiyiz , kazanırmıyız ) 3600 günden amerikan doları olarak borçlanma yapıp emekli yapabilirmiyiz , mahkeme ne kadar zaman sürer ve o zaman ne kadar maaş bağlanır , veya izleyebileceğim yolu bana anlatırmısınız lütfen.

  194. merhaba ali bey,1985 girişli ssk başlangıcım var.Tolam gün sayım 2959gün sayım var.Dogum tarihim 05.01.1963 nezaman emekli olurum.3600 günden emekli olabilirmiyim.

  195. 2yıl7dır ınsaatta çlşyrum bıze hre sene kendım ıstıfa ettm dy ımza attırıyorlar kıdem tazmınatı alabılırmıyım

    • merhaba Ali bey,ben 16 senedir ssk lı olarak çalıştım. işyerimin özelleşmesinden dolayı 4c mağdurlarındanım ve atama bekliyorum.Duyduğum kadarıyla 4c ye geçtiğimizde ssk ya değil emekli sandığına bağlanıyormuşuz,bu durum emekli olduğumuzda emekli maaşımızın düşmesine sebep olurmu? emekli lik yaşını beklemeden sadece pirim borçum bitene kadar çalışsam yine aynı mı olur.Bilgi verirseniz sevinirim. İyi günler.

      • Meraba ali bey 1974 dogumluyum1989 yılında ssk kaydım var aynı iş yerinde çalıçıyorum 5.809 günüm var acaba ben ne zaman emekli olurum

  196. ıyı gunler 01.06.1969 dogumluyum sıgorta baslangıc tarıhım 1987 11 ay baslangıc tarıhı 6400 prımım var ne zaman emeklı olabılırım tesekurler :)

  197. sayin ali tezel benim annemin babasi 1991 de vefat etdi annnem onun maaşımı aliyor 1997 den beri
    benim babamda emekli idi 3201 sayılı kanuna göre yurtdışı borclanması yaparak 1999 da oldu 2000 de maaşı kesildi almanyadan sosyal yardım alıyorsunuz diye babam 2003 almanyadan emekli oldu ve 2004 de vefat etdi bizi borclu cikardilar ve bizden talep etdikleri parayida aldilar daha sonra biz sgk yı mahkemeye verdik ve kazandik yargıtaydada onandı şimdi benim annem hem babamın ve hemde babasının parasını alabilirmi bu konudaki yardimlarınız icin tesekür ederim saygılarımı sunarım

  198. iyi günler. 12.o4.1964 doğumluyum. sigorta başlangıç tarihim 1981 dir.fakat prim toplamı 3100 dür.yeni yasaya göre kalan süreyi borçlanıp emekli olabilirmiyim.teşekkür ederim.

    • 1989 ssk başlangıcım..1965 doğumluyum ..3 yıllık prim boşluğum var torba yasada benimle ilgili yasa varmı prim lerimi toptan ödeyip emekli olabilirmiyim.. teşekkür ederim

  199. ben 72 senesinde ssk oldum 850 gün var 2 dogumum var nasıl emekli olurum toplu ödeme şansım varmıdır

  200. benim 88den sigortam olmasına ramen anneme bakmak için çalışmadım şimdi eger sigorta onaylanırsa 88den başlayan sigortama eklenirmi yoksa başka birşeymidir
    aydılatırsanız cok memnun olurum

  201. ben anneme bakıyorum bunun için 88den başlyan sigortam olmasına ramen çalışmadım
    hasta ve yaşlı bakana sigora cıkarsa benin
    88 den olan sikortama yansırmı yoksa baka bir şeymidiraydınlatırsanız cok sevinirim

  202. Ali bey 12 senedir belediyede tasaron işçi olarak calisiyorum ama kurumun ana isini yapiyorum gecen sene kalpten ameliyat oldum engelli raporun var ama beni kurum engelli kadrosuna almiyor halan ekipteyim calisiyorum ne yapa bilirim kanunen hakim varmi

  203. Ali abi ben 24 yaşındayım ve rahatsızlığım var ve bu yüzden çalışamıyorum çünkü babamın sigortası ile yararlandığım için işe girersem ve sonra ayrılmak zorunda kalırsam geri babamın siğortasından yararlanamazsın diyorlar doğru mu acaba yani iş bulup geri çıkarsam babamın siğortasından faydalanabilir miyim eğer beni bilğilendirirsen bu konuda ali abi çok teşekkür ederim şimdiden

    • Ali bey merhaba 1993 yılında askerden sonra sigortalı oldum şu an 45 yaşındayım ne zaman emekli olabilirim askerliği geriye çekebilirmiyim

  204. benim sigorta başlangıcım1.6.1993 ilk çocuğum 7.3.1981 doğumlu ikinci çocuğum 18.4.1985 doğumlu yeni yasa yürürlüğe girerse doğum borçlanmasından yararlanabilecekmiyim yararlanırsam sigorta tarihim 4 yıl geri gidecekmi kaç günle emekli olabilirim ali bey şimdiden teşekürler

  205. 26 hazirn 1963 doğumluyum 2007nin 7.ayında sigorta başlangıcım var 2011mart ayında ara verdim 2012,nin şubat ayında ödemeye başladım.ödemeye devam ediyorum ne zaman emekli olabilirim.ne zaman emekli olabilirim

    • 2nisan 1973 doğumluyum 1989 da sigorta girişim var key parası ve tasaruf teşfik parası 4 kere aldım. günümü göstermiyorlar 1991 de bahkura girdim 1993 te tekrar sigortaya girdim.1996 da bahkura girdim.2013te çiftçi sigortasına girdim.(4 ay yatırdım)günüm doldu ne zaman emekli olabilirim?

      • rahmetli eşim 1987 senesinden 120 günlük ssklı 3 cocu annesi ayrıca yüzde yetmiş beş iş yapamaz raporu vardı ve kendisine maaş baglanmıştı 18 ay kadar önce vefat etti maglülen emekli olma şansı varmıdır

  206. obbbnbaşı kardaşlar 2013 8 ayda emekli oldum belediyede kadrolu olarar calışyordum 1700 mağışim vardı emeli olduktan sonra 850 mağaş bağlandı bana bilgi vermeni istiyorum saygılar

  207. 1982 sigorta girişli olmakla birlikte 01.09.1992 tarihinden itibaren çalışmakta olduğum işyerinden emekli hakkı kazanarak 2014 temmuz ayı sonunda emekli oluyorum.Senelik izin hakkım olup olmadığını öğrenmek istiyorum.Kolay gelsin

    • 04.16.1990sigorta girişi 575gün hizmet yılı vardır.sonra01.03.2006 bağkur devam ediyor ne zamn emekli olurum saygılarımla kolay gelsin…

  208. Ekim 1982 ilk sigortaya giriş tarihim.
    15.08. 1984 – 2204 1992 Tar.Arası Bağkurluyum.
    Biri Mayıs 1983,Diğeri Eylül 1989 Doğum tarihli iki çocuğum var.
    Sorum :Hemen emekli olmak için Ben 1. çocuğum için değil de 2. çocuğum için doğum borçlanması yapmak istiyorum.Yapabilirmiyim? Teşekkürler

    • 38 yaşındayım.polis eşiyim. 14 şubat 2014 te bebeğimi doğurdum. devlet 4.çocuğa toplu bir para verecekti. ben toplu para alacak mıyım? ya da hangi haklara sahibim. lütfen cevaplayın.

      • 03.03.1965 doğumluyum.03.02.1988 tarihinde bağkura esnaf olaraktan giriş yaptım.Fakat belli isteğe bağlıya döndüm.Tekrar basit usul vergi mükellefi olaraktan devam ettim.10.09.2011 yılında bağkuru durdurdum.Aakerliği ödedim.Çalışma bakanlığının 170 hattına sordum ne zaman emekli olurum diye bana verilen cevap 03.03.2014 yılında emekli olabilirsiniz dediler.03.03.2014 tarihi geldiğinde emeklilik için dilekçemi verdim.Fakat isteğe bağlı bağkur dönemlerde inşaatlarda çalıştım bana burdan 74 gün sigorta çıktı.Ben tarihlerde isteğe bağlı bağkurluydum.Primlerimi akastmadan ödedim.01.05.1996 30.06.1997 Bu zaman zarfında bana 74 gün sigorts çıktı.321 günümü yaktı. Bağkura ödediğim prim makbuzları elimde fakat sigortanın kestiği günlerimi 20 ay satı alaraktan ödedim.Fakat bana bu sefer 50 yaşında emekli olucağımı söylediler.SGK bana vermiş olduğu çıktıda hem 74 sigortayı göstermiyor hem bağkurumu siliyor.Makbuzlarım elimde 74 gün sigorta siliniyor mu?Emekli olmam için bu tarihe kadar beklemem gerekiyor mu?VERECEĞİNİZ CEVAPLAR İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM.

          • ben 04.05.1983 yılında ssk lı olarak işe başladım.1985-1986 yılında vekil öğretmenlik yaptım daha sonra 1987-1990 yıllarında ssk lı olarak 1990-1991 yıllında ise emekli sandığına tabi olarak kamu kuruluşunda yani PTT de çalıştım 1991 yılında sözleşmen fes edilerek işten kovuldum bir şuçdan dolayı şimdi ise özel sektörden 27.05.2014 tarihinde askerlik borçlanmamı yatırarak emeklilik dilekçemi verdim. Özel sektördeki tanzimatımı aldım yukarıda belirtmiş olduğum senelere ait tanzimatımı alabilirmiyim.bilgileriinize şimdiden teşekkür ederim.

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak.

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>